Избухна жестока война в реформаторите! Изтрещелият Христо Иванов грозно нападна Меглена Кунева!

0
1317
Проваленият бивш правосъден министър Христо Иванов е изпаднал в тежка депресия. Протестърът с отнети адвокатски права, който за кратко се ползваше с привилегиите на властта, причисли към кръвните си врагове и Меглена Кунева.

 След като се провали в опитите за овладяване на съдебната система през одиозната му “правосъдна реформа”, Иванов продължава с истеричните си постинги в социалната мрежа. Този път мишена на интригите на Пинокио, както в Министерството на правосъдието са наричали Иванов заради многобройните неистини, които е изказал докато бе министър, се оказват реформаторите и т.нар. “антикорупционен закон” на вицепремиера в оставка.
“Куневите няколкократно се клеха, че ако тоя закон (Законът за борба с корупцията – бел. ред.) не минел, те щели да напуснат властта. Сега, когато властта сама ги напусна, им остава единствено, в знак на протест и автентично антикорупционно рвение, да се върнат на власт в името на продължаване на опитите за неговото прокарване…”, пише Пинокио във фейсбук.

Началникът на кабинета на вицепремиера Меглена Кунева – Мария Карабельова – Маргаритова обаче посича опитите на Иванов да трупа политически дивиденти и взима отношение по грозната интрига на проваления бивш министър. “Злорадството – най-чистата човешка (българска) радост??! Този тип шеги никак не ти отиват. Не само защото от човека, чието име си използвал, за да именуваш групата, меко казано нищо некоректно не си видял, даже напротив. А и защото въпросът не е персонален, както знаеш, а е отказ от нещо истински смислено за промяната, към която се стремим. Да остроумничиш евтино във Фб явно е болест, от която и най-умните не са пощадени… Казвам го с искрено съжаление”, пише Карабельова.

Иванов, който е поредното провалено прокси на олигарха Иво Прокопиев, прави разграничение на своята персона и от ДСБ на Къневите. В последната година Иванов тотално е изгубил представа за реалностите, макар да се надява, че ще е част от поредния олигархичен ГМО-проект на “Агнешките главички” и “Капитал”, обявен преди дни от Радан Кънев. Очевидно, че след като продължава да сипе доноси срещу българските държавни институции, от които няма никакъв ефект, Пинокио вече е преминал във фазата на тоталното оплюване и на довчерашните му колеги от Реформаторския блок. Вчера Иванов дори си позволи да напада и журналисти от водещи български телевизии, защото давали трибуна на инакомислещи. Последната “опорна точка” на олигархичните кръгове е да неглижират рисковете пред България от потенциалната възможност за засилване мигрантския натиск. Така че написаното от Карабельова по адрес на Иванов – “да остроумничиш евтино във Фб явно е болест” – много точно се отнася и за останалите миГрантофили на хранилка на “Америка за България”.

Румен ИВАНОВ,БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук