ИЗВЪНРЕДНО! Борисов вече от морето: Говори за външен дълг след като изтегли 30 милиарда за три години!

0
10751

Премиерът Бойко Борисов продължава да замазва очите на народа. Крайната цел е постигната – Борисов отново е на морето. Между препичането на слънце, белота и коктейлите, той говори и за дълг, външен дълг.

Без до подценяваме аудиторията, много е лесно да замажеш очите на студентите и да си лъскаш имиджа след аферата със суджука. Това се случи на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.

Борисов тръгна да се хвали, но пропуска факта, че за 3 години са изтеглени 30 милиарда, но ПР-ското му изказване трябва да ни говори друго. По думите му в момента България е в тройката с най-нисък външен дълг в Европа.

„Бюджетът ни е на излишък, не на дефицит. Имаме 13 млрд. фискален резерв. Подвеждането по популизма не е довело никоя държава до добър изход. Гърция е достатъчно ясен пример за това. Виждате колко години ЕС, еврозоната, Международния валутен фонд, Световната банка на всеки шест  месеца се занимава с Гърция. Притеснително е и нарастването в огромни размери на външния дълг и на Италия, и на Франция. Но да се надяваме, че те имат мощни икономики и ще излязат от това положение. Моят съвет към вас е харчете толкова, колкото изкарате“, каза Бойко Борисов.

Няма как да не прави впечатление, че точно през лятото, Борисов рязко зачестява работата си по морето. Да говориш за работа, че си се „спукал“ от работа, е малко неетично, особено като го гледаме с този тен. Едва ли е то препичане по магистралните отсечки…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук