ИЗВЪНРЕДНО! Борисов иска главата на депутатка от ГЕРБ заради скандал с обществени поръчки

0
1515

Премиерът Бойко Борисов е поискал депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева да подаде оставка като народен представител. Причината за това е скандалът, който се развихри около нея, след репортаж за уредена обществена поръчка. Това съобщава „Стандарт“, позовавайки се на високопоставени източници от ГЕРБ.

Министър-председателят е поискал депутатката да напусне поста в телефонен разговор.

По-рано стана ясно, че съпругът на Коцева е получил обществена поръчка за 60 000 лева за доставката на нови спирки за градския транспорт в София. Журналистическото разследване разкрива и връзките на депутатката със зам.-кмета на столицата по транспорта Любомир Христов.

Вчера Ирена Коцева заяви, че това, за което знае, са малки поръчки, които една такава малка фирма в трудно време изпълнява. „Към Столична община не съм чувала да имат такава поръчка“, тя, като в последствие се сети за спирките в София и за това, че фирмата на мъжа ѝ е изпълнител.

Независими специалисти видяха на място навесите и сметнаха цена за бройка почти два пъти под тази в договора с центъра.

„В заданието са изискани два вида качествени покрития. Не виждам нито едното, нито другото“, заяви Боян Бонев, специалист по метални конструкции.

Заместник-кметът по транспорта на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал поръчката.

„Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури за провеждане на обществените поръчки, собствен бюджет“, заяви Любомир Христов.

Премиерът Борисов е поискал от столичния кмет Йорданка Фандъкова, Христов също да напусне поста си. Министър-председателят е провел разговори с нея, след като станала ясна съмнителната сделка./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук