Извънредно! Борисов събра министрите за последно (СНИМКИ)

0
1233
Кабинетът „Борисов 2“ се събра на последно заседание. Очаква се в 14 часа днес парламентът да гласува депозираната от него оставка на кабинета.

Всички министри са в добро настроение. На заседанието присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Малко преди началото тя проведе кратък разговор с правосъдния министър Екатерина Захариева.


На последното си заседание министрите трябва да одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерство на правосъдието за тази година. Проекторешението е внесено от правосъдния министър Екатерина Захариева.

Кабинетът ще приеме списък със защитените училища у нас и списък със средищните училища.

В дневния ред на правителственото заседание министрите ще ратифицират и няколко споразумения и ще изменят нормативни актове на Министерския съвет.

Ден след балотажа на президентския вот министър-председателят Бойко Борисов спази обещанието си, дадено по време на предизборната кампания, и депозира оставката на ръководеното от него правителството в деловодството на Народното събрание. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Оставката е следствие от резултатите на президентските избори, които бяха спечелени от издигнатия от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат – ген. Румен Радев. В хода на предизборната кампания премиерът Борисов обяви, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели президентската надпревара, правителството ще подаде оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук