ИЗВЪНРЕДНО! Вътрешният министър с тежки думи за ген. Радев! Ето защо Бъчварова го смята за опасен за България

0
1252

Политическият багаж на Румен Радев не е достатъчен, за да оглави президентството. Той няма автентично мнение, а разчита на тезите на партията, която го подкрепя. Това са част от заключенията на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя защити експертните качества на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и открои основните разлики с този на БСП.

Вътрешният министър разкри и защо Радев е опасен. Тя коментира изявлениято му, че трябва да се преразгледат отношенията с ЕС, нещо от което той впоследствие се отметна. „Това е изкючително опасно, защото в продължение на 10 години България е водила целенасочена политика в съвсем друга посока“, отсече Румяна Бъчварова.

Бъчварова беше категорична, че страната има нужда от опитен човек. По думите й именно Цачева познава много добре държавата и знае как се случват законите през последните години, наясно е и дилемите в политиката. „Когато издигаш най-опитния си човек, законотворец, това няма как да е грешка“, отговори Бъчварова на въпрос дали ГЕРБ отчита слабости в предизборната си кампания. Пред Нова телевизия тя подчерта, че партията знае как да носи политическата отговорност. После добави, че ГЕРБ е взела властта в „изключително трудна ситуация“, когато съставянето на правителство преди две години е било невъзможно.

„Важно е да се следват принципите“, каза още тя. Румяна Бъчварова направи и кратък коментар за изборите в САЩ. Според нея, ако Доналд Тръмп спечели, то България ще трябва да установи нови отношения с президентската администрация. И добави, че към момента страната ни има много добри контакти особено в сферата на сигурността./PIK

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук