ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Андрей Райчев социолог: Завръзката на сериала „ЧЕЗ“ е налице, очаква се кулминацията (ОБЗОР)

0
3537

Завръзката на сериала „ЧЕЗ“ е налице, очаква се кулминацията. Това каза в интервю за „Фокус“ социологът Андрей Райчев.

По думите му най-впечатляващ е броят на хората, които за запознати със скандала и се изказват по въпроса, а именно 96% от населението.

Райчев добави, че това е много рядък процент, тъй като на практика със скандала са запознати всички. Според него фактът, че сериалът „ЧЕЗ“ е гледан от всички, усложнява задачата пред правителството.

„Ако премиерът Бойко Борисов не успее да развали сделката, този път ще има много сериозни последици за него“, каза социологът.

„Най-лошото нещо за Борисов е това да продължава. На него му трябва някаква развръзка. Колкото по-дълго, толкова по-лошо за него и обратно за неговите противници. Колкото повече продължава, толкова по-вероятно е управляващите да получат топене на електорат. Тъй като българите казват – „тук има нещо гнило, някаква скрита картина, моля ви, прекратете безобразията“. Лампата ще трябва в някой момент да се светне и колкото по-късно, толкова по-лошо за властта“, каза социологът Андрей Райчев.

Той допълни, че финалът на сериала е възможно да представлява „разходка до урните“. Случващото се не е уличен скандал. Това е класически парламентарен, медиен скандал, добави Райчев.

Той каза още, че обективна оценка на ситуацията може да бъде дадена едва след месец. Ако тръгне спадане на електората на управляващите, това ще промени и ситуацията в страната, завърши коментара си социологът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук