ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Гинка Върбакова поискала закрито обсъждане в НС на сделката

0
42207
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Гинка Върбакова е поискала да се проведе закрито заседание на ресорните комисии в парламента, на което да може да предостави информация, касаеща банкова тайна. Това стана ясно от думите на депутатът и председател на енергийната комисия в НС Валентин Николов пред Нова телевизия.

Припомняме, че днес се очаква скандалът „ЧЕЗ“ да бъде обсъден на съвместно заседание на енергийната и комисията по контрол над службите. На заседанието са поканени освен собственичкана на „Инерком България“, фирмата получила одобрението на закупи ЧЕЗ България, така и представители на президентската институция и правителството. На този етап има потвърждение, че държавният глава Румен Радев ще изпрати свой представител.

Очаква се до час да се състои и среща в Министерски съвет да се състои среща между премиера Бойко Борисов и Гинка Върбакова, съобщи извънредно и първо сайта Информационна агенция „ПИК“. 

Валентин Николов заяви още, че той ще настоява поне част от заседанието на комисиите днес да бъде открито, тъй като българските граждани имат право да знаят информацията покрай сделката, която засяга българската енергетика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕСД 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук