ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Корнелия Нинова: Наложителна е промяната в България и е необходима енергията на младите хора за това

0
2223
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БТА

Наложителна е промяната в България и е необходима енергията на младите хора за това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на откриване на кръгла маса на тема „Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП“, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

По думите на Нинова това е една кауза, около която може да се обединява национална енергия за постигане на принципите, които за Левицата са изконни, стойностни, загубени, но такива, за които си заслужава да се води битка.

„За нас, за лявото е много важна справедливостта. Сигурно вие младите хора усещате най-вече, че днес обществото ни страда най-много от чувството за несправедливост. Другият наш принцип е да помагаш на по-слабия, бедния, безпомощния“, посочи лидерът на БСП.

По думите й това българското общество не прави в достатъчна степен. „Третият ни важен принцип е равните възможности. Не всички да сме равни – не можем да сме равни. Важно е на всеки да се даде равен старт и в зависимост от неговите качества да постигнем това, което може“, заяви Нинова.

По думите й младите хора виждат, че този, който е близък до властта е по-добър. „Още един принцип – да бъдеш свободен човек е ляв принцип. Колко хора в България днес в България се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват, да не се страхуват, че го отстояват, че няма да има последици от това. „Ето пред какви големи предизвикателства сме поставени ние Левицата, БСП и цялото ни общество“, коментира Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук