ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Бойко Борисов не присъства в пленарната зала по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета (ОБНОВЕНА)

0
9983

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ/НАРАДНОТО СЪБРАНИЕ

Премиерът Бойко Борисов не присъства в пленарната зала по време на дебатите за вота на недоверие срещу кабинета на тема корупция, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

БСП настоя той да се яви в пленарната зала. Без министър-председателя няма как да започнем дебати по вота на недоверие, Драгомир Стойнев от левицата.

„Да поканим министър-председателя. В крайна сметка това е неговото правителство и този вот на недоверие е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма как да започнем дебати“, посочи още Стойнев. От своя страна председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че премиерът Бойко Борисов ще бъде уведомен. Депутатът от БСП Антон Кутев, пък попита дали случайно Борисов не е уведомен, че днес има вот на недоверие срещу кабинета му.

„Внесеният вот не е саботаж, нито враждебен акт или търсене на реклама, както се опитаха да го изкарат някои“, заяви и Крум Зарков. Той посочи, че вотът е продиктуван най-вече от собствените действия и крещящо бездействия по чувствителна за обществото ни тема. 85,5% от анкетирани през 2017 г. считат, че офертите за обществени поръчки не се оценяват обективно, което значи, че милиарди са раздадени за предварително определен победител. Диагнозата е ясна-корупция, допълни Зарков. Според лидера на БСП Корнелия Нинова оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук