ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! БСП ще сваля от поста зам-председателя на ГЕРБ в парламента (ОБНОВЕНА)

0
13136
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – „ПОЗИТАНО“ 20

Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ) внася в сряда групата на БСП. Причината е недопускането миналата седмица в сградата на парламента представители на протеста на майките на деца с увреждания. Това предаде репортер на Информационна агенция „дейли Прес“ от „Позитано“ 20.

“Не може това цинично и безсърдечно поведение да бъде толерирано, с каквито и извинения да бъде направено, било то и от парламентарната трибуна”, обяви депутатът Георги Свиленски (БСП).

По думите му било „мъжко поведение“ Емил Христов сам да си даде оставката.

Още миналата седмица Христов се извини с думите: „Извинявам се на всички българи, които поставихме в една ситуация да се питат кое е истината. Истината е това, което ви казвам – аз не бях този, който пръв спря гражданите. И на мен не ми беше дадена възможност да разговарям с тях. Разпространена е фалшива информация“.

През февруари БСП загуби своя представил в ръководството на парламента, след като мнозинството гласува оставката на Валери Жаблянов заради позиция на БСП, в която той изрази лично мнение за провеждането на Народен съд.

Георги Свиленски не пропусна да коментира и арестуваните по време на акция на специализираната прокуратура служители на ДАИ-Благоевград.

Депутатът попита кой носи отговорността за действията на корумпираните служители в автомобилната администрация и докъде стига в йерархията тази корупция.

И обяви, че на 1 май, в София, БСП организира национален митинг срещу бедността и корупцията.

МБСП поискаха отговор от МГЕРБ. 

Макар и да не са присъствали лично, младежката организация на БСП също се почувства засегната от организацията на провелия се миналата седмица Европейски младежки форум в София, за който се разбра след публикация в брюкселското издания Euroactiv.

„Колко струваха аплодисментите за Борисов на Европейската младежка конференция?“, попита Николай Бериевски от МБСП.

Той поиска управляващите да се извинят за това, че тази конференция разрушила работата на „поколенията преди нас, унищожи труда на няколко генерации младежи“, цитирайки думите на президента на Европейския младежки форум Луис Алварадо.

„На практика това, което се случи на Европейската младежка конференция,  е че млади хора бяха използвани за статисти в спектакъла на правителството и това беше евтин ПР. Но колко струваха аплодисментите за г-н Борисов?”,
добави той.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук