ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Гл. комисар Николай Николов: Не очакваме преливане на реките в страната, въпреки това организацията ни продължава

0
7565

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ Министерски съвет 

Не очакваме преливане на реките в страната, въпреки това организацията на правителството, областните управители и на кметовете на населени места продължава. Това каза на извънреден брифинг в Министерски съвет директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Предвид усложняването на метеорологичната обстановка се очаква реките на запад от Огоста да бъдат с повишен дебит, и всички реки в долните си течения- Места, Струма, Искър, Арда, Тунджа, Марица, Камчия да бъдат с повишени нива“, обясни той.

„В село Крушовица има около 50 двора, които са наводнени, но не от прииждащи води, а от подпочвени. Няма застрашени хора“, посочи гл. комисар Николов.

„Според прогнозата за следващите 3 дни ще има постепенно успокояване на обстановката. От понеделник вечерта ще започнат превалявания от дъжд, с интензитет от около 5-10 литра на кв. м за два дни. Според НИМХ понеделник, вторник и сряда времето ще се развали. Два дни ще има добро време и още два дни пак разваляне на времето“, поясни Николай Николов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук