ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Прокурор Иван Гешев за ареста на Иванчева: Каса е се за множество сигнали от различен характер по отношение на неправомерни действия в община „Младост“

0
13080
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер  на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ – Съдебната палата 

При претърсването в кабинета на кмета Десислава Иванчева бяха намерени стотици преписки, а мястото им не е там, а при конкретните специалисти. Това каза на брифинг в Съдебната палата ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев за ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Преписките се бавят и срещу това да се намерят се иска нещо“, коментира той.

„Начинът на подход е натиск, маскиран с добрите намерения, с борба с лоши порочни практики във връзка със застрояване в района“, заяви Иван Гешев.

„Под маската, че се борим за правата на хората, се оказва, че се преследват лични интереси“, коментира той.

В дома на кметицата също бяха намерени такива преписки“, уточни прокурорът.

„Досъдебното производство е образувано през февруари, проверката по него е извършвана още от началото на декември, за търговия с влияние“, обясни Иван Гешев.

„То касае множество сигнали от различен характер по отношение на неправомерни действия в „Младост“, в частност действията на кмета Иванчева“, допълни той.

„Събрахме информация за още едно лице- строителен предприемач, извършващ действия в „Младост“. Дълги години той е живял в чужбина и не възприема решаването на проблема с пари под масата“, поясни прокурорът.

„Той е бил изнудван, оказан му е натиск, за да плати сериозна сума“, коментира той.

„Той беше разпитан и обясни ситуацията, която за нас не беше новост. Налице са множество сигнали, и от предприемачи, и от граждани“, каза още Иван Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук