ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Прокурор Иван Гешев: 20 дни чакахме Десислава Иванчева да получи сумата от 70 хил. евро, организацията ни включва над 100 човека

0
4005
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Съдебната палата 

Чакаме от 20 дни сумата от изнудването да се получи. Голяма част от нас не са се прибирали в домовете си. Организацията включва над 100 човека. Това каза на брифинг в Съдебната палата ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев за ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Всичко, което видяхте вчера – беше определена среща между кметицата, зам.-кмета, посредник, който е бивш кмет и лицето, което е изнудвано“, посочи той.

„Кметът определи къде ще бъде срещата, в центъра на София“, уточни Иван Гешев.

„Изнудваното лице предаде сумата на посредника в едно кафе в близост. Той се свърза с кметицата и зам.-кметицата, отиде при тях, седнаха, пиха кафе 2 часа, взеха си парите. Той си взе 14 хил. евро от тези 70 хил., което е неговата част, въпреки, че беше заявил, че няма да вземе пари от кметицата“, коментира прокурорът.

„Не ние сме преценили откъде ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наблизо вече чакаха следователи, химик, физик, фотограф“, поясни прокурорът.

„След като беше спряна, посредникът беше задържан в градинката на Кристал“, посочи Иван Гешев и допълни, че в него са намерени 14 хил. евро, които са описани по номера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук