ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с младежи от цяла Европа започна с минута мълчание в памет на загиналите в катастрофата на автомагистрала „Тракия“

„Решение на кризата маже да бъде постигнато само по политически начин, с устойчиво политическо решение", заяви Корнелия Нинова

0
10006
sdr

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с младежи от цяла Европа започна с минута мълчание за загиналите в катастрофата на автомагистрала „Тракия“, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Вчера в България се случи тежка катастрофа, в която загинаха 6 човека, над 20 са ранени. Днес е обявен национален траур в цялата страна“, каза Нинова.

Конфликтът в Близкия Изток не може да бъде решен с военни средства. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

© Информационна агенция „Дейли Прес“

„Конфликтът в Близкия Изток не може да бъде решен с военни средства. Военната сила само задълбочава проблемите, а не ги решава. Употребата на химическо оръжие е недопустима. Такава употреба в Сирия трябва да бъде установена и доказана от независимо разследване на ООН“, каза лидерът на БСП.

По думите ѝ военни действия, без санкция на ООН, както и задълбочаване на кризата в отношенията между Русия и САЩ ни отдалечават от целта – траен мир в Близкия Изток. „Решение на кризата маже да бъде постигнато само по политически начин, с устойчиво политическо решение. Мястото на това решение е Съвета за сигурност към ООН. Надяваме се, че там ще се свали напрежението и в диалог и във взаимно разбирателство ще бъде изготвена трайно позиция“, каза Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук