ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg TV! Прокуратурата с разтърсващи разкрития за жестоките убийства през последния месец – гледайте НА ЖИВО! (ОБНОВЕНА)

0
11517

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg TV/СОФИЯ – СЪДЕБНА ПАЛАТА

Гледайте на живо по www.dsilypress.bg TV!

Прокуратурата прави нови разкрития за ужасяващите убийства на шестимата от Нови Искър и на бизнесмена Петър Христов, предава журналистът ни Тодор Стефанов от Съдебната палата в София.

„Освен за шесторното убийство, ще говорим и за последващото самоубийство на Росен Ангелов. Чета впоследните дни становища на експерти, правят анализи, коментари, обсъждат материали и тиражират версии. Колкото повече чета някои от тези анализи и коментари, ме забавляват. За да подпомогнем вас за коректна информация на обществото, за да сложим коректно всички факта на масата и коректно да бъдат представени тези два случая“, каза шефът на следствието Борислав Сарафов.

„Ще отговоря и на конспирациите, поставени в медиите, за които се смята, че няма отговор. Ще бъдем максимално изчерпателни и няма да скрием никакви доказателства, стига да не са следствена тайна или попадат в категорията 18+“, обеща Сарафов в началото на брифинга.

„В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Същият бе със задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, тъй като бе намерен мъртъв. Дали той се е самоубил или е самоубит? Окръжният прокурор Наталия Николова, която лично е била на мястото, ще ви отговори и ще ви прочете извадки от експертизи“, каза още следовател № 1.Резултат с изображение за Прокуратурата брифинг

„През цялото време, докато течеше разследването, аз самият съм поддържал двустранна динамична връзка с шефката на НИКК Добринка Маркова, с която сме обсъждали както представените за изследване обекти, така и заключенията по експертизите на Националния институт по криминалистика и криминология.  Едно и също оръжие е умъртвило и Кети Кюхова, и останалите петима, и Росен Ангелов. По ръцете му са открити натривки от барутни частици, същите ги има и на проектила, изваден от неговото тяло. В репортажите видях, че сте разпитали един от нашите свидетели. На това местопроизшествие в един гараж са иззети дрехи, които е доказано, че са на Росен Ангелов, а по тях има кръв на кети и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. В моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова много и непротиворечиви. За нас несъмнено извършителят на убийствата е Росен Ангелов. 

От заключението на съдебно-медицинската експертиза е ясно, че смъртта му се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. При аутопсията е установена рана в слепоочието“, каза прокурор Николова. Смъртта му е от края на трето, четвърто денонощие т.е. самоубийството му е станало на 5 януари, петък, уточни Борислав Сарафов. Ползвал е бисквитка интернет, на таблета си е гледал изключително гнусно детско порно, посочи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук