ИЗВЪНРЕДНО! Георги Йорданов БСП пред ДЕЙЛИ ПРЕС: Вече се мисли и за приватизация на държавните болници, не само на общинските

0
21742

Вече се мисли и за приватизация на държавните болници, не само на общинските. Това каза заместник-председателят на Здравната комисия към Народното събрание и народен представител от ПГ на „БСП за България“ доц. Георги Йорданов в интервю за журналистът Тодор Стефанов.

„Искам да спомена един интересен факт. Варненският медицински университет е изявил желание да придобие собствеността на Варненската университетска болница „Св. Марина“ и министърът на здравеопазването казва, че няма никакъв проблем, да си направят оферта и да си я купят. Тези неща преобръщат нашето разбиране за българската здравна система. Вероятно в следващите месеци ще имаме остри пререкания в Народното събрание, защото лишаването на държавата от основни инструменти в управлението на здравната система според нас ще доведе до нейния крах и рухване. Това ще се отрази в крайна сметка на българските пациенти“, коментира заместник-председателят на Здравната комисия към парламента.

Според него трябва да се спомене защо общинските болници започват процес на приватизация и как там Министерство на здравеопазването ще реализира достъпа до медицинска помощ.

„От отговорите на въпросите, които задаваме на Министерството разбираме, че никой не мисли за осигуряване на достъп до медицинска помощ. Счита се, че приватизацията и загиването на общинските болници е дело само на общинските съвети“, каза доц. Йорданов. По думите му вече се мисли и за приватизация на държавните болници, не само на общинските.

Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Топ нюз и агенция „Дейли Прес” 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук