ИЗВЪНРЕДНО! Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg! ВКС потвърди присъдата от 20 години затвор на Чеци (ОБНОВЕНА)

0
9417

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Върховен касационен съд 

Върховният касационен съд даде 20 години затвор на Николай Русинов – Чеци, за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от Съдебната палата в София.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

Така съдът потвърди присъдата, издадена от предишната инстанция.

Припомняме, че Апелативен съд – София  наложи 20 години затвор през май миналата година. 

28-годишната Яна Кръстева бе убита в нощта на 8 срещу 9 юли 2011 година в Борисовата градина. Тя е била с приятели от нейната компания, слушали са концерт в парка и са пили.

Към 2 и нещо през нощта никой вече не помни да я е виждал.

Убийството предизвика широк обществен отзвук, което накара МВР да предприеме някои прибързани действия, довели до първоначалния арест на оказал се впоследствие невинен гражданин.

На 27 април 2012 г. в 17:30 часа 35-годишният Николай Русинов-Чеци е задържан за убийството на Яна Кръстева. Той е вторият основен заподозрян за жестокото убийство на младата жена. Преди него четири месеца в ареста прекара Пламен Трифонов, но доказателствата за съпричастността му към смъртта на Яна се сринаха.

Русинов е арестуван след пристигането в България на резултатите от ДНК експертизата, направена в Австрия. Заключението й показва, че всички косми, намерени по тялото на Яна, са на Чеци и не е открит нито един на Пламен Трифонов.

През октомври 2014 година Николай Русинов-Чеци бе осъден на доживотен затвор, а по-късно Върховният касационен съд отмени присъдата. След обжалване, присъдата му бе заменена на 19 години затвор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук