ИЗВЪНРЕДНО! Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg TV! Ларгото отново се разпада (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
22441

Снимки и текст: Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА Информационна агенция „Дейли Прес“

Днес във Фейсбук групата „Спаси София“ попаднахме на коментар свързан с разпадането на Лагрото две години след ремонта му и бездействието на Г-жа Фандъкова и столична община! Вижте какво намери на място екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от символите на София.

Дали обаче на премиера Бойко Борисов  му прави впечатление разпадът, завладял мястото едва 2 години след неговото изграждане за над 15 млн. лв, защото очевидно за Йорданка Фандъкова и поверената ѝ администрация това не е проблем.

Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка, споделя пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“ Спас Колев който е член на групата „Спаси София“.

Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветление са логичният резултат от проект, сбъркан из основи. За съжаление проблемите не са само на горното ниво, но и под куполите – същите, които вместо да са символ на пространството, са неосветена досадна преграда за малкото осмелили се да минат през площада.

При положение, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по договора, колко пъти и дали въобще някой е изисквал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20-те % неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора?

При такъв огромен обем и нужда от ремонти в София и при сравнително ограничен ресурс, да се позволява некачествено строителство е престъпно. Ако дори нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-добрите примери, а ще продължи да изостава. Ще допуснем ли това?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук