ИЗВЪНРЕДНО! Жители на Нови Искър пред камерата на DAILYPRESS.bg TV! : Градчето се превърна в оазис за престъпниците!

0
17401
Журналиста Тодор Стефанов

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ-НОВИ ИСКЪР

След кървавата екзекуция на шест души в Нови Искър неговите жители са като вцепенени. Това преава журналиста ни Тодор Стефанов който следи темата от самото начало.

Хората споделят пред топ журналиста ни, че градчето, което е част от столична община се е славило като едно от най-спокойните за живеене места. През последните няколко месеца на 2017 г. обаче престъпността рязко е ескалирала.

Първоначално хората са били подложени на терор от битови кражби. Десетки са домовете, които стават жертви на крадци гастрольори.

Хората отдават това и поради незаинтересованост от страна на местната власт. Те споделяха, че откакто са минали местните избори през 2015 г. не са виждали очите на кметицата. За приемни дни на избрани депутати, пък и дума не можело да става.Въпреки че Нови Искър попада в 25 -ти МИР, от който са избрани лидерите на три парламентарно представени партии – Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки, жителите споделят, че не са им виждали очите. Хората споделят, че двамата избраници от Обединени патриоти даже не им знаят имената, но и не искат да ги знаят, тъй като за тях те са обикновени политически лъжци

Според тях тази незаинтересованост и разрастването на градчето стимулира престъпността. За пример хората дадоха и наглия обир през есента на паричен салон в центъра на кв.Курило. Хората не нападат служителите на МВР, защото те си вършели работата според възможностите, но си личало, че са малко на брой.

За последния кървав случай, хората не искат до говорят, но споделят, че не вярват на изнесената информация! Някои дори споделиха, че е имало облози, че за убиец ще бъде обявен криминално проявено лице, което по-късно ще бъде намерено мъртво, и тяхната теза се потвърди.

Хората споделят, че в градчето живеел и бившия депутат Димитър Байрактаров и непрекъснато го търсели за консултации и помощ, на което той винаги се отзовавал. Някои даже си мислят, че Байрактаров е още депутат защо ползвал контактите си, за да помага на хората. Последния такъв случай бил със самотна възрастна жена, на която бившия депутат осигурил прием в болница и лечение. Същия бил подел и кампания за изграждане на нова детска градина в кв. Курило и сега очаквали решението на Столична община. Надеждата им обаче е политиците и властта да не се сещат само по време на избори за тях, и след това да  си изпълняват ангажиментите към избирателите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук