ИЗВЪНРЕДНО! Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов: Началният час на част от мачовете между Левски и ЦСКА се променя, защото те трябва да свършат в светлата част на денонощието

0
2343

Началният час на част от мачовете между Левски и ЦСКА се променя, защото те трябва да свършат в светлата част на денонощието. Това каза заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов на брифинг по повод предстоящите мачове между Левски и ЦСКА, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Водени сме от една единствена цел – да осигурим обществения ред както на хората, които искат да посетят срещата, така и на останалите граждани. България е Председател на Съвета на ЕС и във връзка с това ще се провеждат много различни мероприятия през април и май, когато ще се играят и пет дербита между Левски и ЦСКА. Заради това движението в центъра на столицата ще бъде изключително затруднено, но все пак на пръсти се броят дербитата в световен мащаб, които са като дербито на Левски и ЦСКА от наша гледна точка – от тази на полицията. Хвърляме огромен ресурс, за да осигурим спокойствието на всички граждани и се надявам всичко да бъде наред“, каза още Златанов.

Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов уточни, че се налага да се проведат пет дербита в рамките на два месеца, за да се изпълни условието на ФИФА и УЕФА краят на първенството да е на 20 май.

„Срещата на 11 април между Левски и ЦСКА остава в 13.00 часа и ще се излъчва по „Диема спорт“. Срещата от плейофите на 18 април, която беше планирана за 20.00 часа, ще се премести от 18.00 часа и ще се предава на живо по същата телевизия. А началният час на срещата реванш на 25 април си остава 18.30 часа и също ще е по „Диема спорт“, обясни той.

„Искам да се извиня на хората, за които времето около тези мачове ще бъда малко напрегнато, но такива мачове не се играят всеки ден“, каза още Попов.

Цветилена СИМЕОНОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук