ИЗВЪНРЕДНО! Излезе истината за трагедията с разбилия се ТУ-154 (СНИМКИ)

0
1434

Деформация на лопатките на турбините на двигателя открили експертите, проверяващи разбилия се военен самолет ТУ-154, съобщи руският сайт Life.ru. Задкрилките на дясното крило сработили, но не могли да преустановят падането на летателната машина в Черно море. 

Експертите от междуведомствената комисия по разследване на причините за катастрофата преглеждат фрагментите от самолета, които спасителите вадят на повърхността. Специалистите били озадачени от повредените лопатки на турбините на двигателя. От една страна това опровергава версията за попадане на птица в турбината. От друга страна обаче става ясно, че преди полета двигателят е бил неизправен.
 Сега повредените лопатки ще бъдат детайлно изследвани от експертите. След това ще бъде даден окончателен отговор дали те са били деформирани при удара на самолета във водата или са се появили още преди катастрофата. Освен това след предварителната проверка на намереното в морето дясно крило на ТУ-154 специалистите установили, че задкрилките са били освободени. Засега не е ясно каква команда са изпълнявали – за излитане или за кацане.
 
Председателят на комисията на Междудържавния авиационен комитет по научно-техническо обезпечение на разследването на авиационните произшествия Виктор Трусов твърди, че повредата на лопатките на двигателя може да бъде причина, но и следствие от катастрофата. Според него механичните повреди може да са получени от попаднал предмет в двигателя.
ПРЕВОД И РЕДАКЦИЯ: ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук