ИЗВЪНРЕДНО! Източник на Агенция DAILYPRESS.bg: Командоси от СОБТ бачкат за олигарха Кирил Домусчиев (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

0
159393
Снимка: Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.bg

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ

Никой от началниците не скача срещу грубото показване на закона. Успокояват съвестта си с обяснението, че подчинените му поне не работят за подземни босове, както едно време

Голяма част от командосите от СОБТ работят за олигарси, считани за близки до премиера Бойко Борисов. Това разкриха пред Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com) източници от отряда. Не остават по-назад от тях и групите за задържане, които също заработват по някой лев като охрана на някой крупен предприемач.

Преди няколко месеца 27 барети разкриха в отрито писмо за безобразията, които се вършат зад стените на поделението във „Врана”. Те обвиниха шефа си Георги Гайков, че избирателно оказва недопустим натиск върху служителите. Според тях е неморално човек, отговорен за трагичната акция в „Лясковец”, да оглавява и да бъде за пример на баретите. „От най-високо ниво се обаждат на шефовете, за да искат хора за охрана на даден известен бизнесмен. В нашите среди се знае, че не малка част от момчетата работят за мастития индустриалец Кирил Домусчиев.

Има и такива, които се грижат за сигурността на хазартния бос Васил Божков, както и за колегата му от енергийния сектор Христо Ковачки. Наши хора могат лесно да бъдат засечени да тичат и след известни алкохолни босове и хотелиери, като Ветко Арабаджиев, да речем. Никой от началниците не скача срещу грубото показване на закона. Успокояват съвестта си с обяснението, че подчинените му поне не работят за подземни босове, както едно време”, уточниха източниците на Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

Припомниха, че преди няколко години техни колеги били изловени да охраняват тирове с контрабандни цигари. От тогава не са засичани в крачка.

По думите им близо 70 на сто от състава е изцяло сменен. Изискванията към новопостъпилите са занижени само до физически изпит, което противоречи на новите тенденции за подбор на командоси в цял свят. „Отрядът се превърна в един обикновен спортен лагер. Повечето стоят в него по няколко причини. Първо да използват „табелата“ СОБТ, за да работят нелегално. И второ-да се възползват от почивките. Те са две по 20 дни- зимата на планина, а лятото на море”, казаха служителите пред Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

Те разкриха и малко известни факти. Така например, докато Румяна Бъчварова оглавявала МВР, командосите останали 2 години без патрони. Никой началник не си мръднал пръста да осигури на баретите нужните боеприпаси, за да могат да тренират както трябва. И до този момент СОБТ нямат свой полигон, където да се обучават на стрелба с дълго оръжие. Не са изключение и назначенията на напълно неподходящи хора под натиск „отгоре”. За някои от тях се лобирало с мотива, че били симпатични на премиера Бойко Борисов или пък, че ритали мачле с него.

 „Опитват се да лансират Георги Гайков, че е избор на американците. Това не е истина. Удобен им е, защото не им противоречи и прави каквото му кажат. И на малките деца им е ясно, че Гайков е човек на бившия главен секретар Светлозар Лазаров, който пък е близък с настоящия Младен Маринов. Дружбата на последните двама датира от времето, когато бяха шофьори при митичния бос Мето Илиенски”, допълниха те единствено за Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

Припомняме, че този факт многократно е лансиран в медиите, но нито един от двамата не го отрече до момента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ САМО И ЕДИНСТВЕНО В АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“!

Резултат с изображение за Бойко Борисов НСОРезултат с изображение за Бойко Борисов НСОРезултат с изображение за Бойко Борисов НСОСвързано изображениеСвързано изображение

Свързано изображениеСнимки: Интрнет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук