ИЗВЪНРЕДНО И НА ЖИВО В DAILYPRESS.bg TV! Десислава Иванчева проговори: С Александър Ваклин сме се срещали два пъти в общината (ОБНОВЕНА)

Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му, затова и тя се забави, обясни кметът на „Младост”

0
25550
Снимка: Ладислав Цветков

Репортер на място: Петър ХРИСТОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ  – Апелативния спецсъд

„Лъжа е, че съм искала Румен Русев за кмет”. С такъв надпис влезе в съдебната зала кметът на „Младост” Десислава Иванчева преди заседанието на Апелативния спецсъд, който днес решава дали да я остави за постоянно в ареста, предаде Петър Христов репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от сградата Апелативния спецсъд.

С Александър Ваклин сме се срещали два пъти в общината, каза Иванчева, предаде още репортер на Информационна агенция „дейли Прес“.

Преди съдебното заседание за мярката й днес, че не помни кой е Александър Ваклин – бизнесменът, подал сигнал срещу нея за искан подкуп.

„Тоя образ не го помня“, заяви тя.

Той искал да направи детска площадка.

Винаги добре приемам идея за детски площадки, каза Иванчева и допълни, че условия не били поставяни.

Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му.

Затова и тя се забави, обясни районният кмет.

Преписката не била нищо по-различно от останалите.

Двете казаха, че е заигравка на прокуратурата твърдението, че са срещали с Дюлгеров по кафенета в София.

.

Двете жени бяха зрелищно задържани на 17 април.

Тогава бе арестът и на Дюлгеров. В края на миналата седмица първоинстранционният съд им наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Обвинените обаче обжалваха съдебното определение.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за искане и вземане на подкуп в особено големи размери като имат различна форма на участие в престъплението – Иванчева е обвинена като извършител, а другите двама като нейни помагачи.

Вчера прокуратурата прецезира обвиненията. А днес Столичният общински съвет ще решава кой да поеме временно ръководството на столичната община.

Снимка: Ладислав Цветков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук