Извънредно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Неоткриваем свидетел отложи дело срещу бившата директорка на дом за сираци „Асен Злататров“ Сашка Цветанова

0
18200
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Софийска районна прокуратура в София за пореден път отложи делото срещу бившата директорка на Дома за лишени от родителска грижа в „Асен Злататров“ Сашка Обретенова – Цветанова и социалната работничка (тогава) Цветина Петковска, съобщи агенция „Топ нюз“. Те са обвинени, че през 2012-а година са държали затворени дни наред 3 деца на 13 и 14 години в изолатора на социалното заведение заради СПИН както и за това, че Цветанова е ударила тогава непълнолетният Витан Биков. По случая тогава се намеси Агенцията за закрила на детето и констатира, че се нарушават правата на децата настанени в дома по сигнал на бившата възпитателка Евелина Ангелова.

Причина за отлагането е неявяване на един от свидетелите – Витан Биков. Съдът от месеци се опитва да го открие, за да даде показания за това, че директоката Сашка Цветанова го е удраяла в решетките на скандално известният дом за деца.

Той обаче живее в чужбина и не може да бъде призован.

Адвокат Анели Чобанова, която защитава Евелина Ангелова каза, че той е станал обвиняем по-късно и затова държи точно той да бъде разпитан лично. „Ако прочетете един протокол от досъдебното производство, ще видите как един път казва едно, а след това казва съвсем различно, така че много важно е да се яви и да го питаме“, обясни Чобанова.

Снимка на Сашка Цветанова.
Снимка на Сашка Цветанова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук