ИЗВЪНРЕДНО и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Полицаи от Стражица връщали на дилъри задържана дрога

0
2079
© Тодор Стефанов репортер в Информационна агенция "Дейли Прес".

Разследване на Специализирана прокуратура и ГДБОП от началото на тази година, в гр. Стражица са задържани 4 лица – 2-ма полицаи от РПУ Стражица и 2 наркодилъри. Това научи Информационна агенция „Дейли Прес“ от пресцентъра на ОДМВР – Велико Търново.

Групата е действала по следния начин – лица извън групата произвеждат марихуана, предават ги за разпространение, а служителите на МВР са осигурявали чадър. Това съобщи Иван Гешев – ръководител на Специализираната прокуратура на брифинг в Прокуратурата.

Полицаите са изземвали наркотиците от закупилите ги и са ги връщали обратно на наркодилъра. С това те са повишавали маржа на печалбата.

Извършени са 10 обиска. Задържан е и 5 – ти човек – производителят на марихуаната. В него са намерени 32 чувала с марихуана , а в наркодилърите 6 чувала.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов допълни, че още в средата на 2017г. е получена оперативната информация за разпространение на наркотици на територията на Стражица и Велико Търново, като е имало и информация за участие на полицейски служители. Използвани са и СРС и в момента, в който са набавени данните, май месец тази година, е образувано досъдебно производство.

Лицата са задържани вчера при сделка за покупка на марихуана от един от дилърите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук