ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Румен Порожанов: Евтаназията в Шарково вече е приключила (ОБНОВЕНА

Областният оперативен щаб е започнал и до колкото знам вече са завършили, уточни земеделският министър

0
11302
Снимка/източник: Информационна агенция "дейли Прес" / Петър ХРИСТОВ

Евтаназията в Шарково е вече е приключила. Там останаха три стада и по-голямото на баба Дора, което е около 150 животни, от които само половината регистрирани. Областният оперативен щаб е започнал и до колкото знам вече са завършили. Районите трябва да бъдат обеззаразени и ще пристъпим към цялостно почистване на техните обори. Двама са докторите, които имат право да слагат тези инжекции с евтаназин. Процесът беше възпрепятстван от миналата неделя.

Това каза земеделският министър Румен Порожанов в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Чумата е тежко заболяване и трябва да се борим с него. Това е тежък проблем, категоричен бе земеделският министър.

„Имахме слаба комуникация”, призна той.

„Работата на министъра е тези хора да получат адекватни, разумни и в случая допълнителни обезщетения. Плащаме доста над стойността на животното.  В петък бяха изплатени обезщетенията в Болярово, дойдоха хора да ни благодарят. Утре започваме изплащането в Шарково, там те бъдат изплатени парите на собствениците, на които животните бяха избити преди седмица”, обясни той.

„В събота преди да си тръгна имаше разбиране, в неделя нещата се обърнаха. Леля Дора се беше примирила. При нея нямаше положителни проби, но в самото село имаше заразени животни. Не може да се постъпи по друг начин в тази ситуация. Но имаше хора, които я надъхваха в друга посока.”, обясни той.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук