Извънредно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС: Скинари от „Луковмарш“ биха зверски и окървавиха момче в трамвай 22 заради това, че им казал „платени“ (СНИМКА 18+)

0
31174
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Скинари които са били на „Луковмарш“ в центъра на София са нападнали без причина младеж на 17 години в трамвай №22 в София заради това, че момчето ги попитало дали са платени, че ходят на протести. Това научи Информационна агенция „Дейли Прес“ от свой източник.

Нападателите се качили в превозното средство, след което счупили ръката на един от пътниците, а именно на момчето, който бил и със къса коса, разказва очевидец на инцидента пред агенция „Дейли Прес“. Момчето има рани и в главта както и на краката.

Биячите слезнали и избягали на следващата спирка.

Момчето се казва Димитър Иванов от София.

В момента е настанен в болница. „Дейли Прес“ успя да говори с него и да го снима (интервю и още снимки по-късно).

Related image
17-годишният Димитър – снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“.

Както вече „Дейли Прес“ съобщи по-рано, че политическите декларации и протестите не спряха Луковмарш. Десетки националисти се събраха в столицата София, а в шествието се включиха и националисти от други европейски страни.

Те почетоха генерал Христо Луков, който оглавява Съюза на българските национални легиони през Втората световна война. В памет на генерала, който получава противоречиви оценки от историците заради връзките си с нацисткия режим, се провежда факелното шествие Луковмарш.

Начална точна на тазгодишното шествие беше площад „Света Неделя“. Полицейското присъствие в столицата е увеличено, за да се избегнат сблъсъци и провокации. По-рано през деня антифашисти, леви активисти и правозащитници проведоха контра шествие под надслов „Без нацисти по улиците ни!”.

Американското посолство в София разпространи декларация на фона на шествието, посочвайки, че е „натъжено“ от проявата на нетолерантност. „Генерал Христо Луков е поддръжник на нацизма, който проповядва омразата и несправедливостта, а не човек, заслужаващ уважение“, написаха от дипломатическото представителство.

„Ние отново изразяваме благодарност за всеотдайните усилия на българското правителство и на кмета на София Йорданка Фандъкова, осъждащи похода и призоваващи всички българи да се обединят около положителните примери в историята на страната. Посолството напълно подкрепя демократичния принцип на свободата на словото, но едновременно с това се присъединява към множеството гласове, осъждащи омразата и нетолерантността“, се казва още в позицията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС ЗА 17-ГОДИШНОТО МОМЧЕ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук