ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Трагедия с момиче от Кризисен център за сираци в столичния ке. „Надежда“ в София! 15-годишна проститутка си прерязала вените! (ОБНОВЕНА)

0
150156

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Поредна трагедия се е разиграла с дете, което е живяло кризисен център в кв. „Надежда“, научи „Дейли Прес“.

15-годишно момиче на име Иванка Димитрова е отнело живота си, като е прерязало вените си. Това сигнализира пред „Дейли Прес“ Петя Илиева, която е работила като възпитател там.

„След като домът бе закрит, тя се върна при баща си, но продължи да проституира и да се друса. Една вечер е била с приятеля си, на 31 години, който я е изнасилил. След това си е прерязала вените“, разказва тя за „Дейли Прес“.

Момичето е било открито в понеделник. Все още не е ясна причината за крайното ѝ решение, но се предполага, че е заради проституцията и наркотиците, уточнява Илиева.

Днес „Дейли Прес“ писа, че дрогата повали тийнейджърк, в център за настаняване от семеен тип в кв. „Надежда“.

Крият содомията от една година, убедени са бивши служители на Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в кв. „Надежда“.

Резултат с изображение за Бойка НоневаПотулена смърт на непълнолетно дете, оргии, блудства и изнасилвания царт в скандалния социален дом за младежи. Именно на метри от сградата припадна от цигара мирихуана 15-годишно момиче, а нейна приятелка избяга и се издирва от полицията. И двете момичета били рискови и живеели в кризисния център.

„Превърнаха този и други домове в квартала и цяла София в сборен пубкт за Содом и Гомор. Преди няколко месеца почина момченце. Друго се изявява като сутеньор, а някой момичета откровено проституират. Дрогирането, алкохолът и цигарите са почти ежедневие. Вкараха гетата в хубавите домове. Всичко се потулва“, споделиха пред „Дейли Прес“ работещи доскоро в социалния дом които нееднократно са подавали сигнали за твърденията си пред компетентните органи. Наказани, по думите им, няма и до ден днешен.

„Това, че тийнейджърки пушат марихуана, изобщо не е новина. Превърна се в такава, защото едното не издържа и припадна. Нужен е далеч по силен контрол“, категорични са специалистите и добавят, че едното от момиче е било с неколкократните си опити да избяга от дома.

Още през 2014 г., стана ясно, че 13-годишно ромче от същия дом сее СПИН в центъра на София. Мургавият несретник със смъртоносното заболяване просеше в района на ул. „Пиротска“, ЦУМ, джамията и Центални хали.

Освен него още четри заразени деца са изхвърлени на улицата още тогава, където просят и проституират. Момчета изнасилват други момчета, деца си режат вените, а други ги приемат дрогирани в болница. Това са част от твърденията на бивши възпитаници и служители на дома в „Надежда“, разказани пред вестника още през 2014-а и потвърдени три години по – късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук