Извънредно и първо в DAILYPRESS.bg! Нечуван скандал преди горещият дебат в СУ за Истанбулската конвенция! Бодигардове на НСО блъскат и ругаят журналисти на телевизия „Канал 6“, хората на пиарката на НСО пак пресяват медиите

0
302988
Снимка: Информационна агенция "дейли Прес".

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ

Нечуван скандал се разигравал часове преди старта на горещият дебат в СУ за „Истанбулската конвенция“ в Аула – Софийски университет в София тази седмица, научи първо екип на Информционна агенция „Дейли Прес“. Бодигардове от НСО блъскат, обиждат и гонят журналисти от телевизия „Канал6“, дошли да отразяват събитието и да интервюират хора в залата.

Това съобщи доверен източник от телевизията пред агенция „Дейли Прес“.

Журналистът Мирослав Паскалев-Зорец и операторът му не са били допуснати до сградата на Софийски университет от едрогабаритни персони на НСО, които им казали, че нямат право да снимат, а след това повикали на помощ и „колегите“ си от 01 РУ-СДВР – МВР София. И на молбите на журналиста да бъде допуснат за среща с хората в залата отвърнали:

„Махай записите от камерата“, което означава, че или не знаят какво означава думата журналист, или са подхванали гейското хапване и пийване още преди срещата.

Според източник на Информационна агенция „Дейли Прес“ с акредитациите и поканите медии за събитието изцяло се занимава Народното събрание, което от години се организира срещи на различни места в страната, а точно в този ден акредитации на журналисти не е трябвало да има, научи още медията ни. И този път обаче от канцелариите на пиарката на НСО са подходили избирателно не само към поканените, но и към медиите, които да отразяват поредната глупост в държавата.

Въпреки, че журналистът Мирослав Паскалев-Зорец е получил най-накрая на срещата разрешение от пиарката, да разговаря с хората по време на срещата, която се провежда в залата, бодигардовете не са го допуснали в сградата на Софийски университет, но въпреки този факт екипа на телевизия „Канал 6“ e имал достъп до залата. Според източник на агенция „Дейли Прес“, тя е била в ръцете на НСО до 17.00 часа, докато приключи събитието.

В същото време обаче охраната на публичната сграда е била изключително благосклонна към екипа на БНТ, но журналистите от държавната телевизия отказали да съдействат колегата им да бъде допуснат в залата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В DAILYPRESS.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук