ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В DailyPress.bg! Томислав Дончев анализира конгреса на БСП: Социалистите са в постравматичен стрес (ОБНОВЕНА)

0
10763
Снимка: вестник "Марица".

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – САФИЯ/ ПП ГЕРБ

Висшият форум на червените бил „едно събитие за взаимопомощ“

Вицепремиерът Томислав Дончев определи цялото конгресно мероприятие на БСП като „едно събитие за взаимопомощ“.

„Не се наемам да правя детайлен анализ на конгреса. Само като обобщение бих казал, че е много лесно и даже много готино да приказваш някакви цветни неща, да си играеш с думите. Опасното става, когато се случи така, че има шанс между думите, да започнеш да си играеш с бюджет, с хората. Ако базираш цялата си политическа риторика на фалшивите новини, как би изглеждало евентуално едно твое управление? Докато си опозиция това е безопасно“, посочи Дончев.

„Без да искам, когато анализирам и тези, и поведението на ключови играчи от конгреса вчера, все ми идват на ума разни термини от психологията. Почваме с постравматичния стрес“, отбеляза Томислав Дончев.

По думите му стресът се появява и настава изживяването на събитието. „Второ всички, които са се занимавали повече с психология, знаят, че има такъв феномен, който се казва проектиране. Страховете ги прехвърляш на другия. Ако теб те е страх, казваш на другия: „Не се плаши“. Абсолютно същият феномен има, когато се говори за корупция. Да не коментирам, че цялото конгресно мероприятие е едно събитие за взаимопомощ“, заяви вицепремиерът.

По отношение на отказа на БСП да се коалира с ГЕРБ, Дончев попита кой им е предлагал такова нещо. „Кога ви е предлагано нещо такова? Хубаво, че не искате, но и ние не искаме. Много харесвам, наистина го харесвам, когато някой ти говори за цензура, докато го излъчват по две-три телевизии. Не знам къде е дефицитът. По мой спомен тезисите от 14-ия и 12-ия конгрес ги публикуваха във вестниците“, каза още вицепремиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук