ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS.bg! Ивайло Московски: Обърналият се автобус на АМ „Тракия“ има удостоверение за техническа изправност и валиден преглед

0
9517

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Министерство На транспорта 

Автобусът притежава удостоверение за техническа изправност. Техническият преглед е направен на 6 февруари 2018 година. Разполагаме с видеофайл и снимков материал от техническия преглед на автобуса. Това каза транспортният министър Ивайло Московски за катастрофата с автобус на АМ „Тракия“, при който 6 души загинаха, а повече от 20 души са пострадали, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Автобусът има валиден технически преглед с всички необходими документи към момента“, заяви той.

„Два екипа на „Автомобилна администрация“ са на мястото на инцидента, заедно с разследващите органи, полицията, разследващ прокурор и следователи“, посочи министърът и допълни, че друг екип заедно с МВР е в офиса на „Юнион Ивкони“.

„Екипът в офиса на компанията трябва да провери дали документацията относно извършването на курса е изрядна. Дали автобусът е минал предпътен технически преглед, дали има предпътен медицински преглед на водачите и графиците за работата дали са спазвани“, поясни Ивайло Московски.

„До момента е установено, че има валиден пътен лист“, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук