ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS.bg! Любослав Пенев и екипът му поискаха оставката на Красен Кралев (СНИМКИ/ОБЗОР)

0
17373
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БТА

Кандидатът за президент на Българският футболен съюз (БФС) Любослав Пенев и неговият екип поискаха оставката на спортния министър Красен Кралев. Това съобщи преди минути репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Кралев беше обвинен, че е заел страна в изборите и открито е подкрепял преизбрания с 92% от гласовете Борислав Михайлов.

Екипът на Пенев определи присъствието на спортния министър на конгреса като намеса на държавата във футболните дела. Кралев беше обвинен още, че си затваря очите за редица груби нарушения на настоящото ръководство на футболния съюз, вместо да отнеме лиценза на организацията.

„Чухме г-н Кралев да казва, че следи внимателно какво говори опозицията. Само за това изказване, г-н министър, трябваше веднага да си подадете оставката. В качеството си на какъв вие усещате опозиция? Правилно е да се каже „единият от кандидатите“, заяви бившият футболист и председател на „Левски“ Николай Илиев, който е дясната ръка на Пенев в екипа му.

Повод за поредните остри нападки към министъра на спорта от страна на екипа на Любослав Пенев беше изказване на Кралев в предаването „Господари на ефира“ преди няколко дни. Министърът обясни, че в избора на президент на БФС „е имало прозрачност“.

„От това, което видяхме на конгреса той беше проведен прозрачно и в духа на феърплея. Не бих могъл да имам никакъв личен интерес от избора, на който и да е човек за президент на дадена федерация“, каза Кралев.

Илиев намекна, че Кралев се готви да наследи Михайлов като президент на БФС. „Вие сте министър на спорта за всички българи. Не би трябвало да определяте кой е опозиция и кой не и да заемате страна в случая. Освен ако не се сте присъствал на конгреса в качеството си на личен приятел. Или може би слуховете, че се готвите да станете следващият президент на футболния съюз, не са безпочвени?“

Илиев определи като наглост и безочие твърдението на Кралев, че „конгресът беше абсолютно прозрачен и нямаше нищо нередно“. „Прозрачност ли е да се крият списъците до регистрацията им в Търговския регистър, което се случи две седмици след конгреса? Редно ли е да присъстват делегати с фалшиви пълномощни, които нямат нищо общо с клубовете? Прозрачност ли е при броенето на бюлетини да няма представители на всички кандидати, а масите да се закриват от здрави момчета“, запита Илиев.

Според екипа на Любослав Пенев в конгреса на БФС са участвали 143 клуба без право на глас. Те са били представлявани от нефутболни хора, както и от роднини на хора от структурите на футболния съюз.

"Ще стигнем докрай и ще се поздравим с победа", каза Любослав Пенев.
„Ще стигнем докрай и ще се поздравим с победа“, каза Любослав Пенев.

„Издавани са огромен брой пълномощни на хора, за да могат те да представляват клубове, макар че не извършват дейност“, каза Атанас Стоилов, който е от екипа на Пенев.

Бившият национален селекционер и кандидат за президент обяви кампанията си като „перфектно проведен и задълбочена“.

„Убеден съм, че ще стигнем до край в тази битка и ще се поздравим с победа. Вярвам го. Имам друга информация и съм убеден, че родният ми клуб (ЦСКА) ме е подкрепил“, добави Пенев.

© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук