ИЗВЪНРЕДНО! Край на мира, край на светска Турция! Става жестоко! Ето какво реши Ердоган днес

0
1444

Турция не може повече да се защитава и трябва да отговори подобаващо на терористичните организации, заяви турският президент Реджеп Ердоган в изказване пред представители на регионалните власти в Анкара.

Ердоган обяви „национална мобилизация”

„В резултат на операции срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) в страната и в чужбина тя е загубила 9 500 души, много от които – командири. 40 000 са задържани за връзки с ПКК, а от тях 10 500 впоследствие са арестувани”, съобщи държавният глава.

Ердоган допълни, че при операциите срещу организации, свързани с Фетхулах Гюлен, когото Анкара обвинява за опита за преврат през юли, са арестувани 40 000 души. „Обявявам национална мобилизация. Ако някой има информация за терористи, трябва веднага да съобщи на силите за сигурност”, подчерта Ердоган.

Президентът няма предвид мобилизация в условия на военно положение. „Всички тези хора, терористите, са врагове на 80 млн. наши граждани. Обръщам се към нашите сили за сигурност. Нацията е на ваша страна в борбата срещу тероризма. Никога не се съмнявайте и използвайте максимално правомощията си”, призова президентът. На 10 декември вечерта до стадиона в истанбулския район Бешикташ бяха взривени две бомби. По последни данни са загинали 44 души, 36 от които – полицаи, а над 160 са ранените. Отговорност за атентата пое групировката „Соколи за свободата на Кюрдистан”, свързана с ПКК.

Източник: bradva.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук