ИЗВЪНРЕДНО! НА ЖИВО В DAILYPRESS.bg TV! Бомбаджията от мача Левски-ЦСКА направил самопризнания, бомбата му била дадена от непознат

В петък следобед бяхме установили извършителя, той беше взел мерки, за да се укрие, каза шефът на СДВР Ивайло Иванов

0
13337
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Петър ХРИСТОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Извършителят е роден през 1993 година, не е познат на МВР, няма регистрации и не е осъждан. Извършени са множество процесуално-следствени  действия. Разпитани са 64 футболни запалянковци и роднини и близки на извършителя, пред които той е признал вината си. Иззети са дрехите на извършителя, с които той е бил облечен по време не извършване на деянието. Към настоящия момент той твърди, че бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице. Задържан е за 72 часа.

Това съобщи прокурор Емилия Русинова, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от сградата на Съдебната палата в София.

В петък следобед бяхме установили извършителя, той беше взел мерки, за да се укрие. Осъществихме контакт с него и го убедихме да дойде в СДВР. Вчера се яви в СДВР с адвокат и направи пълни самопризнания, първите му думи към нас бяха „Съжалявам за случилото се”, каза шефът на СДВР Ивайло.

Извършителят твърди, че бомбата му у дадена от непознато лице, каза шефът на СДВР.

Задържаното лице няма татуировки, първоначално издирвахме такова лице, но се оказа, че не става въпрос за това лице, уточни Иванов.

Грози го от 5 до 15 години лишаване от свобода, каза прокурор Русинова.

Гледайте НА ЖИВО брифинга в Съдебната палата ТУК:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук