ИЗВЪНРЕДНО! Патриарх Неофит: Любовта и мирът на победно възкръсналия от мъртвите Господ Исус Христос да бъдат с всички вас

0
18086

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Любовта и мирът на победно възкръсналия от мъртвите Господ Исус Христос да бъдат с всички вас. Това каза в словото си по повод Възкресение Христово Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Патриархът поздрави всички обични чеда в родината и далеч от пределите на родния край. Той пожела радостта от Христовото Възкресение да ни съпътства и да съхранява в сърцата ни вяра и надежда, които Господ е донесъл в нашия свят.

„Отминаха дните на скръбта и страданието, които и тази година заедно с цялата Божия църква отново съпреживяхме с Нашия Господ и Спасител към Неговия път по голгота. Нощта се превали и в душите и сърцата ни отново се възцарява радостта, благовестена от ангела в утрото на Пасха: „Няма го тука, но възкръсна“. Възкръсна, защото в него имаше живот и смъртта не можа да го удържи. Възкръсна, защото силите на мрака не можаха да го надвият“, каза Негово светейшество.

Патриархът посочи, че днес е ден, в който нямаме право да скърбим, защото сме обгърнати от всепобеждаващата Божия любов. 

„Христовото Възкресение е залогът на нашата надежда. Върху свидетелството за него е основана църквата, която вече две хилядотелетия, непоклатима от бурите на този свят, преподава на човечеството вечните истини“, допълни Неофит.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук