ИЗВЪНРЕДНО! Премиерът Бойко Борисов: Искам да решим въпроса с язовирите днес, не може през 2-3 години да си говорим едно и също

0
9739

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ – Министерски съвет 

Искам да решим този въпрос с язовирите днес, хората да отидат да го направят, не може през 2-3 години да си говорим едно и също. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредното правителствено заседание за обсъждане на мерки за гарантиране на сигурността на населението заради преливането на язовири в страната, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Най-малкия проблем в случая са парите. Въпросът е как да го направим незабавно“, посочи той.

„Вече поне имаме структура, която следи кое е предаварийно и аварийно състояние. Хората какво си мислят като видят, че язовир е в предаварийна ситуация- веднага започват да се плашат, защото няколко пъти ставаха наводнения“, коментира премиерът.

„Задават въпроса- какво правим? Ние правим много, но резултатът ни е много малък“, изтъкна Бойко Борисов.

„Колегите казват, че дори не е формулирано точно какво е язовир. Има много микро язовирчета, които с дъждовете се пълнят и след това създават проблеми“, поясни той.

„Министърът на икономиката Емил Караниколов предлага отделна аварийна компания, която да се занимава само с язовирите, или да ползваме хората на НЕК, които наблюдават и ремонтират държавните язовири“, каза още премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук