ИЗВЪНРЕДНО! Разследване на DAILYPRESS.bg! Сърцето на 17-годишната Анаис спря внезапно седмица след варицела (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

0
72918
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Ексклузивно разследване на: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Люлин 

17-годишната Анаис Ангелова е починала в двора на 96-о средно училище “Лев Толстой” в столичния квартал “Люлин” в понеделник към 19,30 часа, научи Информационна агенция „Дейли Прес“ (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Допреди седмица момичето било болно от варицела. Предварителните данни от аутопсията пък показват нарушение на сърдечния ритъм като причина за смъртта, разбра от Съдебна медицина – агенция „Дейли Прес“.

Момичето е било с приятели на пейка в училищния двор, когато ѝ е прилошало. Те се опитали да ѝ окажат първа помощ. Обадили се на 112. Линейката е пристигнала 11 минути след подаване на сигнала, но лекарите само констатирали смъртта.

“В 20,09 часа получаваме сигнала. Веднага тръгва линейка и в 20,20 часа е на мястото на инцидента. За огромно наше съжаление, заварваме момичето починало”, каза говорителят на Бърза помощ Катя Сунгарска вчера пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“ (ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

За същия адрес е получен сигнал в 21, 03 ч, защото майката получила тежка нервна криза. Линейката пристигнала на12-ата минута, но медиците били посрещнати от гневни хора, които започнали да блъскат колата. Така и не осигурили достъп до жената, която се нуждаела от медицинска помощ.

По информация на “Дейли Прес” аутопсията на Анаис показала, че тя е починала от болест на сърцето. Ще се проверява каква е тя, но най-вероятнос тава въпрос за ритъмен проблем.

Анаис е имала още 3 подобни припадъка. Пред лекари майка ѝ казала, че при предишните случаи ѝ вадела езика и момичето се оправяло.

Анаис Ангелова е била ученичка в 12-и “в” клас с професия “ресторантьор”, специалност “Кетъринг” в Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” в Банкя.

Спокойно дете с мотивация за учене, с добро възпитание, общителна и без никакви провинения, описа я заместник-директорката на техникума Димитрийка Герасимова. Тя изказа съболезнования на родителите на Анаис и отказа да коментира здравословното ѝ състояние.

Каза само, че момичето и брат ѝ Александър Цезар, с когото били в един клас, въпреки че той е с една година по-голям, са боледували от варицела. През последната седмицата обаче се върнали отново на училище. “В петък говорихме нормално – за предстоящите матури, за бала…”, разказа разстроената учителка.

Съучениците на Анаис били шокирани, част от тях знаели какво се е случило от вечерта от новините.

“Получихме подкрепа от министерството и от Регионалното управление на образованието в София, предложиха ни помощта на мобилни групи от психолози при нужда, но на този етап овладяхме ситуацията на място”, допълни Димитрийка Герасимова.

Педагожката има 2 деца. Дъщеря ѝ, която е на възрастта на Анаис и учи в същото училище, била много разстроена. Не били близки приятелки, но в училището децата много си общували.

“Имаме много добър дух в училището. Нямаме моменти на разпри между по-големи и по-малки, винаги са били в много добри отношения”, допълни заместник-директорката, която вече десетина години работи в професионалното училище.

В него учат около 550 деца и учителите познавали всяко по име. Само 30-ина били от Банкя, останалите пътуват от София.

Димитрийка Герасимова всъщност познава момичето от 10-и клас, когато ѝ е преподавала немски като втори чужд език и немски език по професия. В 11-и и 12-и клас в училището учат английски език.

“Работим с децата и групово, и индивидуално, защото има дечица, които са били по-близко до Анаис и определено имат нужда от индивидуална работа. Оттук нататък предстоят всички интервенции, прекъснати са отпуски и болнични, само и само да помогнем да се стабилизират и да си стъпят на краката”, каза и училищният психолог Боряна Николова. Тя уточни, че при необходимост би потърсила колеги, но досега не се налагала тяхната помощ.

Обясняваме на съучениците на Анаис някои неща за смисъла на живота, за началото, за края, който е неизбежен, каза още психоложката, която от една година работи в професионалната гимназия. Децата вече търсели помощта ѝ. Трябвало им обаче няколко месеца, за да направят разлика между психолог, психиатър и психотерапевт. Анаис не е ходила при нея на индивидуални срещи, но се познавали и винаги са се поздравявали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ИЗВЪНРЕДНО! Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Ученичка почина в двора на училище в ж.к. „Люлин“ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук