ИЗВЪНРЕДНО! Румяна Арнаудова пред DAILYPRESS-bg.com: Седемте български граждани, които бяха задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, са предадени на Министерството на вътрешните работи на България

0
12055

Седемте български граждани, които бяха задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, са предадени на Министерството на вътрешните работи на България. Това каза за Информационна агенция „Дейли Прес“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя допълни, че задържаните са изведени принудително от територията на Република Турция по силата на полицейски заповеди. „7-те лица ще бъдат задържани за срок до 24 часа по закона за МВР. В рамките на тези 24 часа разследващите органи ще извършат процесуално-следствени действия и ще се събират и анализират доказателства, от една страна както за тяхната съпричастност към дейността на организираната престъпна група, ръководена от Димитър Желязков, така и всички обстоятелства около техния престой и евентуалната им деятелност по укриването на издирвания с червена бюлетина Желязков“, коментира още тя.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова допълни, че след като се съберат доказателства Прокуратурата ще прецени какви обвинения да бъдат повдигнати и кое лице в какво процесуално качество ще бъде разпитвано от разследващите органи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук