ИЗВЪНРЕДНО! Сигнал до DAILYPRESS.bg! 17-годишно момче от адския дом за сираци във Велико Търново си преряза вените (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
60492
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ/ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Черната серия ужасни инциденти в Център за настаняване от семеен тип във Велико Търново не спира – непълнолетно 17-годишно момче заплашило със самоубийство и си рязало вените преди два дни, научи единствено и първо Информационн агенция „Дейли Прес“. Заради разкритията, които прави пред медията ни възпитаникът на (ЦНСТ-то) 14-годишното дете Иван Ивнов пък, той бил заплашван с побой и дори смърт.

Ужасните разкрития за страховитото битие в този Център за нстанявне от семеен тип като, че ли нямат край.

Само преди два дни непълнолетно момче е рязало вените си и е заплашило със самоубийство заради ситуацията в институцията, съчетана с личните му проблеми.

Това разказа отново пред Агенция „Дейли Прес“ възпитаникът на адският център за деца Иван Ивнов, който не иска да скрие името си и продължава да стои зад позицията си, че истината за възпитателното място, където е настанен, трябва да излезе наяве.

За случая с момчето е пристигнала полиция и линейка с медицински екип, който оказал първа помощ и превързал наранената ръка на детето.

Информационна агенция „Дейли Прес“ провери историята и през полицията, откъдето потвърдиха, че такъв случай е регистриран на дата 20 януари.

И не само – това не бил първият случай, в който въпросното момче се опитва да посегне на живота си. Иван разказва, че след като „Дейли Прес“ публикува изповедта му бил заплашван с побой и дори смърт за излиянията си пред медията.

Във връзка с този материал, проверка в Центъра започна Държавната агенция на закрила на детето(ДАЗД), чиито заключения се чака да бъдат готови в края на следващата седмица, провери днес лично на място човек на „Дейли Прес“.

Независимо, че дадохме право на отговор на директорката на печално известният Център което публикувахме още преди месеци, тя писмено точка по точка ни изпрати отново своята версия за случващото се. На текста обаче има изходящ номер, а писмото освен до нас, е адресирано с копия и до Агенцията за социално подпомагане и ДАЗД.

Директорката пише до редакцията ни:

„Настаняването на цитираното дете е станало през март 2016 г. По същата информация, че е направило опит за самоубийство се извършва спешна прокурорска проверка.“

Какви са резултатите от проверкта на самата директора – не се посочва, но „Дейли Прес“ обещава, че ще запознае читателите си с тях.

И в крайна сметка къде са тези деца и защо са настанени там за да се самоубийват през ден два? Дано ДАЗД бързо да успее да намери отговорите. Ние също продължаваме да ги търсим.

Детето се казва Марин Маринов от начлото на 16 година, с заповед на Агенция за зкрила н детот (ДАЗД) e настанено в дома.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!Снимка на Miroslav Kirilov.Снимка на Miroslav Kirilov.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук