Извънредно! Слави Трифонов пак е пред парламента!

0
1376

След като вчера дъждът в центъра на София прогони шоумена Слави Трифонов от скромния му протест, в който го подкрепиха предимно служителите му, днес учиндолецът пак се закани да подпира паметника на „Цар Освободител“, но минути пред старта на проявата му, още го няма. Хора също няма, особено такива които са дошли да протестират. А и парламентът следобед по традиция не работи, тъй като няма заседания и не е ясно защо учиндолецът избира именно това време, за да демонстрира пред народните избраници гражданската си позиция.

Центърът на София също е почти празен, заради предстоящите три почивни дни и свитата на шоумена е още по-рехава от вчера, когато ексклузивно ПИК TV излъчи на живо целия протест.

Припомнаме, че водещият иска депутатите да разгледат референдума за мажоритарния вот и да променят изборната система, въвеждайки 100% мажоритарност с абсолютно мнозинство. Компанията, с която клечи пред сградата на Народното събрание, пък току се провиква „Оставка!“, макар то да е заработило само преди 3 седмици, а новото правителство да е избрано едва вчера.

Шоуменът също така отказва да проумее, че референдумът няма как да се гледа веднага от депутатите след старта на новото Народно събрание, тъй като трябва първо да мине през комисии, а такива все още не са сформирани. И твърди, че ще стои пред парламента всеки ден, докато това се случи. Не е ясно обаче какво ще направи, ако народните представители приемат друга форма на мажоритарни избори – например смесена система, при която 50% от депутатите се избират с партийни листи, а 50% – мажоритарно.

Засега шоуменът твърди, че няма да прави партия и заяви пред ПИК TV, че няма да се намесва пряко в политическия живот, но пък иска да смени системата, за да се смени политическата класа, защото тази не му харесва.

На мястото на протеста днес е вечният протестиращ Йоло Денев. Той се оплака пред ПИК TV, че Слави никога не го е канил в предаването си, въпреки че е написал толкова много книги, особено за Бенковски. Протестиращ, който се обяви, че е срещу раздържавяването на предприятията и „за“ работни места, смело посочи, че портфейлът на водещата е пълен с банкноти. „Вие откъде знаете, кога сте надничали в портфейла ми“, попита го журналистката Ива Николова.

На мястото пристигна и самият Слави Трифонов, който отново седна на стол, така, както направи и вчера.

Засега няма нинакъв резултат, затова сме тук, посочи Слави Трифонов.

Защо има демокрация и пряка демокрация, ако няма значение какво казват хората. Валери Симеонов е избран с 350000 гласа, заедно с неговите партньори. Как така 350 000 гласа са важни и човек ни управлява с тези гласове, а нямат значение 2,5 милиона гласа. Ние не можем да кажем, че това го няма, защото това не ни е изгодно, коментира Трифонов.

На въпрос в какви връзки е Слави с Корнелия Нинова, след като се е срещал няколко пъти с нея, той отговори, че срещата му с нея е бил заради референдума.

Той бе попитан дали Гергов му е уредил среща с Корнелия Нинова и дали тя се е провела в ЦУМ. Гергов е мой приятел, цялото му семейство са ми приятели. Корнелия е идвала няколко пъти в моя офис, аз съм телевизионен водещ и се срещам с хора, какво нередно има в това. Мога да се срещам с когото си поискам, аз съм телевизионен водещ, посочи Слави.

Шоуменът разказа случай, в който цунами е отнесло стотици хора, които са събирали мидички на плажа, мигове след като голяма вълна се е отдръпнала в морето. Те са си помислили преди смъртта си, че са се прецакали, те са стояли така както вие стоите около мен, коментира Слави.

Роден съм в Плевен, баща ми е от Горна Митрополия, майка ми е от Учин дол, обясни Слави, когато протестиращ го обвини, че лъже за родното си място.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук