ИЗВЪНРЕДНО! ТРАГЕДИЯТА Е ГОЛЯМА: Съученици си взимат последно сбогом с Никол, погребаха я в бял ковчег! Кварталът на коляча й Иван почерня от полиция! Семейството му… (СНИМКИ)

0
6146
Снимка: Информационна агенция "Скандалните Новини" TV.

Роднини и съученици се стекоха на погребението на 11-годишната Никол Йончева от Бургас, която бе намушкана от осмокласник в асансьор на жилищен блок. Изпратиха я в бял ковчег .

Стотина човека се събраха в ритуалната зала на бургаските гробища, за да изпратят за последно нелепо загиналото момиченце. Венец с цветя изпратиха от ръководството на ОУ „П. Р. Славейков“, където Никол трябваше да бъде в пети клас през новата учебна година.

Роднини подкрепяха почернената майка, до нея бе и бащата на Никол – Любомир, който се върна от Лондон за погребението.

Обвиненият в убийството Иван Иванов на 15 години остава в ареста. Днес стана ясно, че родителите му ще упълномощят друг защитник, след което служебният адвокат Камен Кънев ще се оттегли. Все още не е ясно дали защитата на ученика ще обжалва ареста му пред Бургаския апелативен съд. Срокът е три дневен и тече от 22 август.

Междувременно полиция охранява блок 96 в бургаския жк „Меден рудник“, където живее семейството на  Иван, съобщава Бургасинфо.

Майката Донка заяви, че били получавали заплахи от близки на мъртвото момиче. Тя каза, че жители на блока ще организират събирането на подписка в подкрепа на Иван, както и че семейството му е готово на протест пред сградата на дирекцията на полицията в Бургас.

Дъщерята на Донка пък имала сериозни здравословни проблеми след огромната трагедия. „Синът ми не е убиец. Никой тук не вярва, че той е извършителят“, каза Донка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук