Извънредно: Уволниха Дарина Сарелска от Нова ТВ! (виж скандала + първи коментар от Васил Иванов)

0
2896

Дарина Сарелска вече е аут от Нова телевизия!

Уволнена от Нова телевизия е шефката на новините Дарина Сарелска.Новината гръмна преди минути и е съвсем достоверна. Нейното място ще заеме Силвия Зурлева, а служителите на медията са меко казано потресени от рокадата.

Такава вече не се очакваше, след като Дарина Сарелска успя да запази мястото си дори след грандиозния скандал с разследващия журналист Васил Иванов преди месеци.

Припомняме, че тогава той напусна телевизията доброволно. И обвини Дарина Сарелска в мощна цензура и защита на интересите на нейни близки и високопостовени лица. Иванов направи дори пресконференция със Слави Трифонов, а за този скандал се говореше и пишеше със седмици.

Сарелска обаче беше уволнена едва сега. Към момента тя отказва какъвто и да било коментар по случая, но от Нова ТВ излязоха с ясно и официално изявление по казуса, пише агенция ПИК.

„Всички сме благодарни на Дарина за работата и усилията, които допринесоха за издигането на Новините на Нова до настоящата им позиция на доказан лидер в ефира.

Вярваме, че Дарина Сарелска ще успява и в своите бъдещи проекти. Аз ще продължа да работя с всички от екипа на новините и съм убедена, че заедно ще успеем запазим най-високите постижения на телевизията и ще продължим да се развиваме“, съобщи Силвия Зурлева.

Самата Сарелска само благодари на колегите и бившите си вече работодатели. Доста хора обаче не й повярваха. Из коридорите на Нова ТВ упорито се носи слуха, че шведските шефове на медията изобщо не са доволни от слуха за налаганата цензура в нея.

Те отказвали да толерират името на собствеността им да се ползва с лоша слава и това начертало пътя на Сарелска към Бюрото по труда.

„Днес е един наистина добър ден за българската журналистика!!! И огромна надежда, че нещата ще се променят…“, бе и първият коментар на Васил Иванов в мрежата преди минути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук