ИЗВЪНРЕДНО! „Фермата“ може да замърси сериозно язовир Студена, граждани скочиха на Иван и Андрей и bTV

0
12690

Жители на Перник поведоха Фейсбук война срещу „Фермата“ заради язовир Студена, който е ключова локация в снимките на риалитито. Част от тях бойкотират опцията мащабната продукция на Би Ти Ви и Иван и Андрей да замърси чувствително района, в който принципно редови гражданин не може да припари и за разходка, а къмпингуването и строителството са строго забранени. Други директно изказват опасения, че участниците и добитъка им ще оставят траен отпечатък от себе си под формата екскременти и урина директно в основния водоизточник на града, пише „Слава“. Трети се чудят защо охраната от екипа на шоуто не ги допуска „да си идат по местата“.

Казусът се тиражира лавинообразно в онлайн пространството и официалния отговор на медията не закъсня. „Фермата“ не е разположена в зона – пояс 1 на язовир Студена, в която има ограничен достъп и ограничена възможност за извършване на дейности. „Имаме договор, сключен с ВиК и в него е ясно, че са спазени всички необходими изисквания. Формата има изградена собствена канализация и отходните води се вливат в контейнери, нищо не отива към водата. Всеки ден идва специализиран транспорт, който ги източва. Целият боклук, който се създава, се събира в контейнери и се извозва на обозначените за това места.”, се казва в становището. От екипа на патриотичното риалити уточняват още, че животните им се намират на километър от брега, а отпадъците от тях се събират ежедневно. От продукцията отбелязват още, че най-сигурното място, на което не може да има нередности, е там, където има 52 камери, които работят 24 часа в денонощието.

От ефирния старт на “Фермата“ минаха едва два дни, но снимките на третия сезон стартираха в средата на август. Край живописното село Боснек са вдигнати дървени скелета, които претендентите за голямата награда от 100 000 лв трябва да превърнат в юрти, за да имат покрив над главата си. Там е и арената за дуели, които ще отлъчват по един участник от състезанието всяка неделя. Междувременно стана ясно, че Иван Ласкин, който изкара три дни в болница, се е върнал на терен в добро състояние на духа. Актьорът е сред героите, които на този етап дискретно се скатават от тежката физическа работа, но след като му прилоша бе хоспитализиран заради високо кръвно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук