ИЗВЪНРЕДНО! Шефът на МВР-София пред DAILYPRESS-bg.com: Убиецът на трима души от Самоков е притежавал законно оръжие, вероятно е бивш пожарникар (СЕНЗАЦИОННИ СНИМКИ)

В отговор на въпрос дали има опасност от размирици, заради струпване на роми в махалата, гл. инспектор Васил Попов отговори, че нещата са под контрол

0
106643
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Най-вероятно извършителят на тройното убийство в Самоков е бивш пожарникар, той е притежавал законно оръжие. Това каза комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР – София по време на брифинг във връзка с тройното убийство в , предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Той уточни, че днес около 13.45 е постъпил сигнал в дежурната на РУ-Самоков и ОДМВР София за простреляни три лица на улица „Люляк“ в Самоков. „Незабавно са изпратени служители на районното управление и ЦСМП за оказване на първа помощ. На място е установено, че две лица са починали, а другото с тежка рана в областта на главата, като впоследствие в болницата е починало“, коментира комисар Спасов.

Той поясни, че незабавно са започнати оперативно-издирвателни мероприятия.

„Около 14.40 се получава сигнал за местност „Щъркелово гнездо“, където е открито лице, което е простреляно, най-вероятно се е самопрострелял. На място също се извършват процесуално-следствени действия. Предстоят множество експертизи“, обясни комисар Спасов.

На въпрос дали извършителят е стрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“, директорът на ОДМВР обясни, че най-вероятно оръжието е законно притежавано. „Почваме доста експертизи, изследвания на механизма, начина на извършването, за да можем да бъдем конкретни и да докажем деянието“, обясни още комисар Спасов.

Той уточни, че до момента се знае за заподозрения, че работи в градския транспорт в София и най-вероятно е пенсионер.

„Най-вероятно е бивш пожарникар. Мотивът е битов семеен скандал“, обясни той и допълни, че има множество свидетели, които в момента се разпитват.

Нещата в Самоков са под контрол и не бива да има никакви притеснения за ескалиране на социално напрежение. Това каза началникът на РУ – Самоков гл. инсп. Васил Попов по време на брифинга.

В отговор на въпрос дали има опасност от размирици, заради струпване на роми в махалата, гл. инспектор Васил Попов отговори, че нещата са под контрол.

Във връзка с тройното убийство в Самоков той поясни, че е извършена проверка, считана от 1 януари 2015 г. до днешна дата. По думите му тя показва, че по никакъв повод не са постъпвали сигнали от пострадалата жена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук