ИЗВЪНРЕДНО! Автобус се подпали на АМ „Хемус“ (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Няма пострадали хора

0
13509
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Туристически автобус с украинска регистрация се запали на АМ „Хемус” след изхода на София в посока Варна, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 15 ч. днес. В автобуса са пътували 24 души – украински художници, които се връщали от почивка на остров Тасос.

Автобусът се е запалил в движение близо до бензиностанция. Веднага пътниците са слезли заедно с багажа им, а шофьорите, както и служители на бензиностанцията са гасили 30 минути пожара. Помогнали са и водачи на преминаващи автомобили.

За щастие няма пострадали.

„Инцидентът стана в 14:30 ч. на първата бензиностанция след изхода на София. Около автобуса имаше около 20 души. Чу се лека експлозия и хората се разбягаха. Имаше паника в един момент“, разказа пред БГНЕС Светлин Иванов, който по това време е минавал с автомобила си в района.

Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Той добави, че служител на бензиностанцията се е притекъл на помощ, а малко по-късно на място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Пътниците се очаква да бъдат извозени с друг автобус, който ще дойде в 1 ч. след полунощ.

Дотогава те остават на бензиностанцията.

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов съобщи, че инцидентът е станал около 14.30 ч. Шофьорът на автобуса е загасил пожара, а водачи на преминаващи автомобили са му помогнали, няма пострадали хора.

Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

От МВР съобщиха, че към 15.00 часа днес е получен сигнал за аварирал на автомагистрала „Хемус” туристически автобус с украинска регистрация. В превозното средство пътували 24 пътници и двама шофьори.

Никой от тях не е пострадал. По първоначални данни единият от шофьорите е забелязал повредата, отбил е веднага, пътниците и багажът им били свалени.

Мястото е обозначено от полиция. Предприети са мерки за прехвърляне на пътниците в друг автобус.

На този етап е установено, че техническа неизправност е причината за инцидента.

Видео: Информационна агенция БГНЕС

Видео: Информационна агенция БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук