ИЗПИТАНО! Ето как да се спасим от мухъл и конденз с един прост метод

0
2326

До инфарктно състояние се докарваме всеки път щом видим мухъл по чисто новите стени на жилището си. Наляли сме една камара пари в ремонт, за да установим, че само след месец-два проблемите отново започват. Но има ли начин да спрем плесенясването и влагата в дома си? Има, разбира се. Отговорите на тези въпроси ни дават най-добрите български производители на дограма.

Експертите казват, че всичко се дължи на влагата и студа, които сградата поддържа. Решението в такива ситуации не е само проветряване. Нужни са добра вентилация на помещенията, както и инсталирането на PVC дограма със стъклопакети с нискоемисийно К-стъкло. За да сме сигурни, че добрите резултати няма да закъснеят е хубаво да се презастраховаме и с външна топлоизолация. Задушаването на помещенията и прекомерното стопляне на студените подове, тавани и стени са възможно най-погрешните стъпки в борбата срещу мухъла.

Всеки ден трябва да се прави проветряване поне по 3-4 пъти за по 10 минути. Широко се отварят всички врати и прозорци. През зимата процедурата е доста неприятна, но е необходима. Изчислено е обаче, че за 10 минути не е възможно жилището да се простуди, защото мебелите и стените продължават да стоят топли. REHAU AirComfort и Аeromat са най-добрите вентилационни системи, които осигуряват добър микроклимат в апартамента или къщата и пазят от влага.

Друга грешка, която допускаме е да сушим дрехи в стаите или да проветряваме мокрите помещения като отваряме вратата към вътрешността на жилището. В кухнята трябва да инсталираме абсорбатор на влагата и аспиратор, който да поглъща не само миризмата, но и парите от ястията на печката. Растенията фотосинтезират, затова трябва да се държат в сухи стаи, а не из проблемните зони на нашата болна крепост.

Печките, духалките и климатиците трябва да се държат в близост до прозорците на външните стени на стаите. Причината е, че затоплят източника на влагата и предотвратяват появата на мухъл .
Шоковата смяна на температурите в помещенията е вредна. Затова трябва да се поддържат еднакви градуси през цялото денонощие. Всяка разлика в живака на термометъра означава поява на конденз. Изборът на дограма с по-нисък коефициент на топлопреминаване в сравнение с обикновеното стъкло означава само едно – затопляне на вътрешното стъкло и намаляване на разходите за отопление. Важно е да се отбележи, че използването на белина и други препарати за убиване на спорите на плесените е само временно решение. Трябва да се неутрализира източника на влага.

Източник: bradva.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук