Израелската армия нанася въздушни удари по ивицата Газа

0
111

Снимка: БГНЕС

ХАМАС започна офанзива срещу еврейската държава

Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа тази сутрин, след като палестинското ислямистко движение Хамас започна офанзива срещу еврейската държава, предадоха световните агенции.

В кратко изявление израелската армия потвърди, че няколко десетки израелски бойни самолети сега са в процес на нанасяне на удари по цели на Хамас в ивицата Газа, предаде БТА.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по време на заседание на израелския кабинет по сигурността, че Хамас е започнал война срещу Израел и обеща, че Израел ще победи в тази война, предаде Асошиейтед прес.

Галант подчерта, че Хамас е допуснал голяма грешка като е извършил масиран ракетен обстрел от ивицата Газа по Израел по-рано тази сутрин, при което загина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския конфликт. При нея освен това въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда между израелската територия и ивицата Газа и са проникнали в израелски общини, посочва АП.

Камелия Цветанова

dnes.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук