Изтече първа информация: Ето кои ще са новите български министри!

0
2618

Шефът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов е най-вероятният министър на икономиката в бъдещия коалиционен кабинет. А номинацията му е от „Обединени патриоти“, съобщи „Труд“.

Лидерите на формацията нееднократно подчертаха, че ще предлагат експерти за постовете в изпълнителната власт.

Предварителните нагласи са, че патриотите ще поемат и Министерството на енергетиката. Най-спряганото име за енергиен министър е това на експерта от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Александър Йорданов. Запознати припомниха, че Йорданов бе номинация за член на КЕВР от Патриотичния фронт по време на миналия парламент.

В бъдещата коалиция „Обединени патриоти“ обсъждат 5 министерства и вицепремиерски пост. Но Владислав Горанов вече предупреди, че ако се следва съотношението брой депутати – министерства, патриотите „трябва да получат максимум до четири министерски кресла“.

„В петък ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение, ще продължим с преговорите“, коментира след края на вчерашните разговори Делян Добрев (ГЕРБ). „Предстои още работа по коалиционното споразумение“, отбеляза съпредседателят на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук