Изчислиха колко ще струва сривът на Facebook и социалните мрежи

0
149

Загубите поради световният срив в работата на Facebook, Instagram и WhatsApp възлизат на над 480 млн. долара към 22 часа на 4 октомври, 2021. Това изчислиха експерти на проекта за мониторинг и киберсигурност в Интернет NetBlocks.

Профилът в Twitter обяснява, че размерът на загубите за световната икономика се изчислява, като се вземе предвид фактът, че Facebook, Instagram и WhatsApp не работят повече от три часа – нещо, което никога не се е случвало в историята на компанията.

Проектът разполага с онлайн калкулатор, с който в реално време се изчисляват загубите. Може да го видите ТУК.

 

калкулатор

 

Експертите отбелязват, че тези социални мрежи и свързаните с Facebook комуникационни приложения не са достъпни в глобален мащаб и инцидентът не е свързан с проблеми с интернета в определена държава или филтриране. Освен отлив на потребители, сривът на социалните мрежи е свързан с договори за милиони реклами по целия свят, а Instagram е работното място на стотици хиляди инфлуенсъри.

По-рано потребители по целия свят започнаха да се оплакват от сривове във Facebook, Instagram и WhatsApp. Повечето сигнали идват от САЩ, Великобритания, Канада, Холандия, Германия, Италия, Франция, Русия и много други страни, сред които и България.

Акциите на Facebook поевтиняха с близо 5% спрямо досегашните в и без това тежкия ден за акциите на големите технологични гиганти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук