Илияна Йотова изригна срещу евтаназията на добитък: Всичко стана като наказателна операция!

0
2527
Снимка/източник: Лилия АНГЕЛОВА - фоторепортер на Информационна агенция "Дейли Прес"

„Държавата не беше на мястото си при овладяването на кризата с чумата и избиването на животните.“, каза Илияна Йотова във Велико Търново, цитирана от 24chasa.bg

Тя не коментира радиакалните мерки, взети за овладяване на епидемията при дребните преживни животни, защото преди всичко трябва да се гарантира здравето на хората в тези региони.

„Ще изчакам и европейската експертиза, но за мен това не е най-важното. По-лошото е, че през тези дни имах усещането за липса на държава, или по-скоро държавата, която се отнасяше със своите граждани като с поданици- без много обяснения отиван, правят се някакви много радиакални мерки, не ес обясняват на хората нито рисковете, нито опасностите, нито им се дава някаква надежда, че когато тези действия бъдат извършени, те ще бъдат обезщетени по някакъв съответен начин. Всичко стана като някаква наказателна операция в очите на хората, а това не бива да се допуска!“, каза вицепрезидентът.

Според нея най-важното, което трябва да се направи занапред е пълна прозрачност.

Илияна Йотова изригна срещу евтаназията на добитък: Всичко стана като наказателна операция!

„Аз смятам, че при такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите и ръководството на Агенцията по храните, или поне ресорна комисия, защото хората, когато видят публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни и всички тези страхове, че видите ще ли укриват животни, или ще ги пренасят на други места, биха отпаднали.“, допълни още Йотова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук